Pages Menu
FacebookTwitterRss
un slogan mediu de test!
Categories Menu

Cascada perfecta pentru iazul tau

Cascada perfecta pentru iazul tau

O cascada va conferi iazului tau un farmec aparte, punandu-l si mai bine in valoare. Ii va da un aer salbatic si va reprezenta o adevarata oaza de relaxare in zilele frumoase de vara. Iata care sunt pasii de urmat, daca vreti sa va amenanjati singuri, in curte, un colt de natura cu adevarat special.

Primul pas in momentul in care vreti sa construiti o cascada este sa aveti in vedere doua structuri: piscina sau suprafata de apa in care cade apa si structura cascadei propriu-zise.

Pentru asta, veti avea nevoie de pietre pe care s-ar putea sa le gasiti chiar in propria curte si de o pompa de iaz pentru recircularea apei.

O metoda simpla si practica este sa sapati in bazin si sa puneti pamantul deoparte pentru a realiza apoi cu acesta o schita a cascadei. Cu alte cuvinte, veti crea o movilita de pamant pe care o veti dimensiona ulterior asa cum doriti, avand grija sa tasati bine pamantul.

Prima Forma

Urmatoarea etapa consta in saparea formei cascadei realizand doua sau trei albii care sa retina apa si care va avor permite ulterior sa dispuneti diverse plante. De asemenea, in spatele cascadei, exista optiunea de a ridica un perete de sustinere care sa fie foarte bine fixat in sol. Partile laterale vor fi zidite, iar spatiile dintre pietre vor fi si ele unite cu pamant de gradina.

Urmeaza plasarea pietrelor, mai intai fara a fi cimentuite pentru a da forma care va convine si a vedea ca totul este in regula.Sa nu uitati ca apa trece intotdeauna pe drumul cel mai scurt.

Cimentuirea

Odata ce asamblul de pietre aluat forma care va place, puteti incepe colajul sau cimentuirea iazului.

Veti avea nevoie de un sac de ciment, de piatra de var, dar si de nisip, varul fiind necesar pentru rezistenta la ger.O alta regula de care este bine sa tineti cont este sa alternati pietrele mari cu cele mici pentru a da un aspect cat mai realist si mai natural cascadei artificiale. Caci in natura, ati observat probabil ca pietrele mai mari se regasesc aproape intotdeauna spre baza cascadei.

Finisajul

Dupa ce ati construit intregul asamblu, trebuie sa aveti in vedere o perioada de 3 saptamani pentru ca toata constructia sa se usuce bine si sa nu ai ulterior probleme cu pestii sau cu apa.

Dimensiuni

In ceea ce priveste dimensiunea, aceasta depinde de suprafata bazinului, dar si de propriile tale gusturi in materie de peisagistica. De regula, cele mai frecvente amenanjari includ o inaltime a cascadei de 1,2 m. Oglinda apei are o latime de 50 cm, iar pietrele de baza au o latime de 60 cm.