Pages Menu
FacebookTwitterRss
un slogan mediu de test!
Categories Menu

Plante potrivite in terariu

Plante potrivite in terariu

Fie ca aveti un terariu modest sau unul de dimensiuni mari, alegerea plantelor potrivite este o responsabilitate serioasa. Iata care sunt cele mai utilizate plante in terariu si care sunt conditiile pe care trebuie sa le respectati pentru a le instala.

Prima regula pentru a încorpora plante in terariu este ca acestea sa afie rezistente la apa si de asemenea, sa existe in terariu posibilitatea ca ele sa isi extraga ingrasamintele necesare cresterii si dezvoltarii. Iata mai jos care sunt cele mai fecvente specii de plante dintr-un terariu.

...

Cascada perfecta pentru iazul tau

Cascada perfecta pentru iazul tau

O cascada va conferi iazului tau un farmec aparte, punandu-l si mai bine in valoare. Ii va da un aer salbatic si va reprezenta o adevarata oaza de relaxare in zilele frumoase de vara. Iata care sunt pasii de urmat, daca vreti sa va amenanjati singuri, in curte, un colt de natura cu adevarat special.

Primul pas in momentul in care vreti sa construiti o cascada este sa aveti in vedere doua structuri: piscina sau suprafata de apa in care cade apa si structura cascadei propriu-zise.

Pentru asta, veti avea nevoie de pietre pe care s-ar putea sa le gasiti chiar in propria curte si de o pompa de iaz pentru recircularea apei.

O metoda simpla si practica este sa sapati in bazin si sa puneti pamantul deoparte pentru a realiza apoi cu acesta o schita a cascadei. Cu alte cuvinte, veti crea o movilita de pamant pe care o veti dimensiona ulterior asa cum doriti, avand grija sa tasati bine pamantul.

...

PH-ul si duritatea apei in acvaristica

PH-ul si duritatea apei in acvaristica

Duritatea totala in acvaristica

Denumirea stiintifica este “titlu hidrometric”, TH in franceza, GH in germana. Duritatea nu se masoara in apa marina si nici in cea semisalina, dar in celelalte cazuri, ea indica cantitatea totala de elemente minerale, mai ales de saruri de calciu si de magneziu. O apa dura (cu o duritate ridicata) contine multe dintre aceste saruri, numindu-se calcaroasa; invers, o apa saraca in saruri si putin calcaroasa, se numeste dulce (cu o duritate slaba). Acest lucru antreneaza o confuzie, dar este clar ca in acvaristica, o apa dulce desemneaza o apa a carui duritate este slaba, si nu o apa nesarata, asa cum s-ar putea intelege.

Duritatea apei in acvaristica clasificata in 3 grupe mari:

- 0-4 DGH – Apa moale
- 5-11 DGH – Apa moderata
- 12+ DGH – Apa dura

...

Secretul unui acvariu cu plante viguroase si pesti sanatosi: CO2-ul

Secretul unui acvariu cu plante viguroase si pesti sanatosi: CO2-ul

Procesul de fotosinteza este foarte important pentru sanatatea pestilor si a plantelor din acvariul tau. Pentru a creste si a se dezvolta armonios, plantele au nevoie de saruri minerale, lumina si dioxid de carbon (CO2). Din aceste elemente, plantele isi produc zaharul, care le ajuta sa aiba energie. Ca deseu rezulta oxigenul- element de care au nevoie toate animalele pentru a respira.

Dioxidul de carbon este extrem de benefic pentru plantele din acvarii. In mediul natural, dioxidul de carbon este furnizat de namolul depus pe fundul apei, prin descompunerea de catre bacterii a plantelor si a algelor moarte.

De cele mai multe ori, apa din acvariile noastre contine prea putin CO2. Acest lucru se intampla pentru ca in statiile de epurare se extrage continutul natural de dioxid de carbon din apa. Spre deosebire de ceea ce se petrece in mediul natural, in acvarii lipseste alimentarea naturala cu dioxid de carbon. Drept urmare, plantele din acvariile noastre nu au elementele necesare unei dezvoltari viguroase, sunt slabite, palide si atrofiate, sistemul lor imun este afectat, algele coloniaza frunzele. Pentru ca plantele sa se dezvolte armonios si pestii sa fie sanatosi, este recomandat ca nivelul de dioxid de carbon din acvarii sa fie crescut artificial.

...